Η Β/θμια σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ: Δ/ΝΣΕΙΣ & ΣΧΟΛΕΙΑ

Χάρτης Ελλάδας

Συντομογραφίες: εσ = Εσπερινά π = Πειραματικά ε = Ειδικά Σχολεία μ = μουσικά κ = Καλλιτεχνικά Π = Παράρτημα Γυμνασίου Τ = Τάξεις Λυκείου
 * = Ειδικές Περιπτώσεις


Το  ΕΞΑΙΡΕΤΟ αυτό έργο και μεγάλο βοήθημα για όλους τους συναδέλφους δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Μαλλιαρό, (Site: http://users.att.sch.gr/ymalliaros/ ) που είναι και ο μόνος υπεύθυνος για τα όσα παρουσιάζονται εδώ. Συγκεντρώθηκαν στοιχεία από εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας αλλά πολύτιμη ήταν η δουλειά από την Έδρα Εκπαίδευσης κύρια ως προς τις αλλαγές περιοχών αποτέλεσμα του σχεδίου Καποδίστριας. Ο πληθυσμός (απογραφή του 2001) από στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Παράκλησή του: Ενημερώστε τον για τυχόν καταργήσεις σχολείων!

Επεξηγήσεις:

Περιοχή: Η περιοχή μετάθεσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Δήμος: Το όνομα του (Καποδιστριακού) Δήμου ή Κοινότητας που ανήκει ο οικισμός με το ή τα σχολεία.
Οικισμός: Το όνομα του οικισμού που εδρεύει το ή τα σχολεία. Αν το όνομα του σχολείου όπως αναφέρετε δεν είναι του ομώνυμου οικισμού αυτός αναφέρεται μέσα σε παρένθεση (π.χ. Το γυμνάσιο Ψωφίδας βρίσκεται στον  οικισμό Τριπόταμα έτσι γράφεται: ΨΩΦΙΔΑ (ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ)).
Απόσταση: Η απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού. Δεν λαμβάνεται υπόψη η περίπτωση να υπάρχει πλησιέστερα πρωτεύουσα όμορου νομού με μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον (π.χ. στη Νέα Καλλικράτεια η απόσταση δίνεται από τον Πολύγυρο και όχι από την Θεσσαλονίκη). Το μείον δείχνει ότι πρόκειται για διαφορετικό νησί οπότε η απόσταση είναι από την πρωτεύουσα ή το κύριο λιμάνι του νησιού.
Μόρια: Τα μόρια που αντιστοιχούν στα σχολεία της συγκεκριμένης πόλης. Σε περίπτωση που σχολεία της ίδιας πόλης έχουν διαφορετικά μόρια τα συμπληρωματικά αναφέρονται σε παρένθεση στο όνομα της πόλης.
Γραφείο: Ο αριθμός του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν τα σχολεία της πόλης. Δ = Διεύθυνση, Α = Σε διαφορετικά Γραφεία Τα ΤΕΕ υπάγονται απευθείας στα γραφεία Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Γυμν.: Αριθμός Γυμνασίων της πόλης. εσ = Εσπερινά, π = Πειραματικά, ε = Ειδικά Σχολεία, μ = μουσικά, Π = Παράρτημα Γυμνασίου.
Λύκ.: Αριθμός Λυκείων της πόλης. Τ = Τάξεις Λυκείου.
ΤΕΕ: Αριθμός ΤΕΕ που υπάρχουν στην πόλη.
Πληθυσμός: Ο πληθυσμός της πόλης σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Όπου δεν υπάρχει τιμή σημαίνει ότι το σχολείο αναφέρεται μ' αυτό το όνομα αλλά ανήκει στον προηγούμενο δήμο (δηλ. είναι τμήμα του οικισμού του π.χ. Παραλία Καλαμάτας).
Υψόμετρο: Το υψόμετρο που βρίσκεται χτισμένη η πόλη (συνήθως το δημοτικό κατάστημα).ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Προηγούμενη σελίδα Εκτύπωση σελίδας Επόμενη σελιδα


Δημιουργία, Διαχείριση, Επιμέλεια : Αθ. Διονυσόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
- Σπουδές: Master of Science (Indiana University, USA)  // σε εξέλιξη Διδακτορικό στη Φ.Α. (ΤΕΦΑΑ Αθήνας) -
Συνεργάτες: Ολα τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, άρθρα, σχόλια κλπ.
All Rights Reserved. Copyright © 1997-2013
Αποποίηση Ευθύνης